Landelijke Girlsday

24 apr

Op donderdag 24 april 2014 vindt de landelijke Girlsday plaats! Een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, om in samenwerking met bedrijven en scholen jonge meisjes van 10 tot 15 jaar kennis te laten maken met bètawetenschappen, techniek en ICT.

Hoewel steeds meer meisjes in het voortgezet onderwijs kiezen voor exacte vakken, het aantal bèta/technische studenten toeneemt en steeds meer bedrijven nut en noodzaak zien voor het vroegtijdig interesseren van meisjes voor bèta/techniek en ICT, blijft aandacht voor dit thema nodig, met name in het vmbo en mbo.

 

VHTO wil daarom dat jonge meisjes zich beter én breder oriënteren op hun toekomstige studiekeuze en dat deze meisjes niet bij voorbaat bèta, techniek en ICT uitsluiten zonder het te kennen. VHTO streeft er naar de participatie van meisjes en vrouwen aan bètawetenschap, techniek en ICT in Nederland te vergroten. Op die manier kan het verwachte tekort aan bèta/technici worden opgelost.

 

Tijdens Girlsday nemen meisjes deel aan excursies en/of doe-activiteiten bij uiteenlopende bèta/technische en ICT-bedrijven en (onderzoeks-)instellingen of technische/ICT-afdelingen door heel Nederland. Op een leuke, interactieve én beroepsgerichte manier maken de meisjes op deze dag kennis met bèta/technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk en met de vrouwen en mannen die daarin werkzaam zijn.

 

Doe ook mee! Bedrijven, (onderzoeks-)instellingen en scholen kunnen zich nu aanmelden via www.girlsday.nl/aanmelden. Voor vragen over Girlsday stuur een e-mail naar