Home > ICT-onderzoek NL > Masterplan ICT 2009 > Relatie met ICT2030.nl
 

De relatie tussen het Masterplan ICT en het plan ICT2030.nl

 

IPN schreef het Masterplan ICT in opdracht van het bestuur van het gebied Exacte Wetenschappen van NWO. Het richt zich voornamelijk op het academische onderzoek en het academisch onderwijs, inclusief het - academisch - toegepaste onderzoek. Tevens staat het stil bij de grote vragen die leven in de maatschappij rond of met ICT.
Het bevat een aantal plannen plus indicatieve begroting voor beleid op een tijdschaal van ongeveer 10 jaar, uitgewerkt in de bestaande beleidsinstrumenten. De inhoud wordt breed gedragen in het academische veld. Het Masterplan is aangeboden aan Minister Ronald Plasterk van OCW met de vraag het ook af te stemmen met Minister van der Hoeven.

 

Met de actieagenda ICT2030.nl beschrijft ICTRegie welke urgente rol ICT speelt bij de realisatie van de langetermijnvisie van de overheid. Beide visies hanteren een tijdschaal van 20 jaar. De actieagenda benadrukt vooral het enorme maatschappelijk en economisch belang van ICT-innovatie. Op basis van voorwaarden voor het succesvol toepassen van ICT zijn uitdagingen en concrete acties geformuleerd met een indicatieve begroting. ICT2030.nl is ontstaan vanuit een intensieve samenwerking met alle betrokken partijen, zoals vertegenwoordigers van belangenorganisaties, branche verenigingen, sleutelindustrieën en de academische wereld. Hans de Groene plv. directeur Ondernemen en Innovatie van EZ heeft de agenda in ontvangst genomen namens Minister Maria van der Hoeven. Omdat in ICT2030.nl ook de noodzaak van een onderzoeksimpuls wordt benadrukt is het eveneens aan Minister Ronald Plasterk aangeboden.

 

De twee documenten hebben elk hun eigen ontstaansgeschiedenis. Ze sluiten in tekst en vorm zeer goed op elkaar aan, mede door regelmatig overleg tijdens het schrijven. Samen spreken ze eenzelfde visie uit en kennen ze een complementair en deels overlappend draagvlak. Het Masterplan ICT kan worden gelezen als de uitwerking van de academische dimensie van het plan ICT2030.nl.

 

juli 2009,

 

Arnold Smeulders Gerard van Oortmerssen
voorzitter IPN directeur ICT Regie
Amsterdam Den Haag

 


Uitgelicht

Evenementen ICT

ICT.OPEN 2012

Stelling

Roadmap ICT

I/O Magazine
                   

Uitgelicht

Evenementen ICT

ICT.OPEN 2012

Stelling

Roadmap ICT

I/O Magazine
01-01-2013
Russische universiteit zoekt Nederlandse partners in IT
17-12-2012
ICT Personality Award 2012
11-11-2012
Sentinels
» Meer nieuws

10-04-2013
Sense of Contact 15
» Activiteit toevoegen
» Volledige kalender

ICT OPEN 2012


» Lees verder

Wat is de grootste uitdaging?
Complexiteit
Maatschappelijke innovatie
Wetenschappelijke paradigma's
Voldoende gekwalificeerde wetenschappers
 

» Resultaten stelling

Roadmap ICT topsectoren

» Lees verder

I/O - december 2012

» Lees verder