Home > ICT-onderzoek NL > Masterplan ICT 2009 > Verantwoording
 
Verantwoording

Het Masterplan ICT representeert een coherente visie op het gebied van onderzoek, onderwijs en toepassingen in de ICT in Nederland. Doel is de ICT-sector als geheel sterker te maken door middel van kwalitatief hoogstaand ICT-onderzoek en -onderwijs en door de sector beter te organiseren in maatschappelijk perspectief.

 

In de uitgave ?Met vaste hand. De nationale onderzoeksagenda ICT 2005-2010? (NOAG-ict)6, is vanuit ICT-onderzoekers een definitie van het onderzoeksveld gegeven, tezamen met gedetailleerde beschrijvingen van belangrijke onderzoeksthema?s. Dit Masterplan ICT bouwt daarop voort door ook de vertegenwoordigers van het onderwijs bij de ontwikkeling van de sector te betrekken. Zo markeert dit masterplan de verdere volwassenwording van ICT-onderzoek én -onderwijs in Nederland.

 

Het Masterplan voor onderzoek verschijnt tegelijkertijd en in nauwe samenwerking met het plan ICT2030.nl van ICTRegie, waarin een langetermijnvisie wordt gegeven voor de ICT in Nederland. Het programma ICT2030.nl bestrijkt het hele terrein van ICT-beoefening tot en met de publiekprivate samenwerking. Dit Masterplan ICT concentreert zich op wetenschappelijk onderzoek en onderwijs.

 

Het plan is en wordt besproken met alle partijen die bij het ICT-onderzoek en -onderwijs betrokken zijn als beleidsvormer, leverancier of afnemer. Op het ICTDelta-congres 2009 is deze eerste editie van het Masterplan ICT gepresenteerd. Het Masterplan ICT is primair bedoeld voor de ontwikkeling van beleid voor academisch onderzoek en onderwijs in een landelijk en gezamenlijk kader.


Uitgelicht

Evenementen ICT

ICT.OPEN 2012

Stelling

Roadmap ICT

I/O Magazine
                   

Uitgelicht

Evenementen ICT

ICT.OPEN 2012

Stelling

Roadmap ICT

I/O Magazine
01-01-2013
Russische universiteit zoekt Nederlandse partners in IT
17-12-2012
ICT Personality Award 2012
11-11-2012
Sentinels
» Meer nieuws

10-04-2013
Sense of Contact 15
» Activiteit toevoegen
» Volledige kalender

ICT OPEN 2012


» Lees verder

Wat is de grootste uitdaging?
Complexiteit
Maatschappelijke innovatie
Wetenschappelijke paradigma's
Voldoende gekwalificeerde wetenschappers
 

» Resultaten stelling

Roadmap ICT topsectoren

» Lees verder

I/O - december 2012

» Lees verder