Home > Actueel > Uitgelicht
 

SIREN 2007 succesvol verlopen
 
Ruim 200 bezoekers namen op dinsdag 30 oktober deel aan het jaarlijkse event ICT-onderzoek SIREN (Scientific ICT Research Event Netherlands). SIREN wordt georganiseerd door Informaticaonderzoek Platform Nederland (IPN), de Technologiestichting STW en NWO Exacte Wetenschappen (EW). Het evenement vond plaats aan de TU Delft. Naast bijzonder interessante lezingen is dit jaar het nieuwe oprichtingsdocument van IPN ondertekend en werd voor de derde keer de I/O Award uitgereikt.

 

Dagvoorzitter Henk Sips (TUD) werd tijdens het openingswoord van IPN-voorzitter Paul Klint van harte welkom geheten. Tijdens het ochtendprogramma presenteerden drie toponderzoekers de resultaten van hun onderzoek. Koen Langendoen gaf de aftrap met zijn lezing ?Prototyping wireless networks: when theory meets practice?. Tom Heskes (RU) sprak over ?Bayes for brains, genes, and hearing aids? en Harry Buhrman (CWI en UvA) over ?Quantum computing?. In de middag werd de zaal geboeid door de presentatie van Oege de Moor (Semmle Limited) over ?Querying software projects with SemmleCode?.

 

Aan het einde van de dag is het nieuwe oprichtingdocument van IPN getekend, waarmee IPN de overgang van informatica naar het bredere vakgebied ICT heeft gemarkeerd. Hier aansluitend reikte Louis Vertegaal de I/O-prijs 2007 uit. Deze prijs is ingesteld om publiciteit voor ICT-onderzoek te belonen. Volgens het Gebiedsbestuur van Exacte Wetenschappen is Dariu Gavrila (UvA) er het afgelopen jaar het best in geslaagd om ICT-onderzoek onder de aandacht van het grote publiek te brengen.

 

De lunch en de borrel boden het veld uitgebreid de gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Ruim honderd posters werden gepresenteerd onder het genot van uitstekend verzorgde hapjes en drankjes. Al deze posters zullen binnenkort op deze IPN-website worden geplaatst.

 

    

    

    

    

  


Uitgelicht

Evenementen ICT

ICT.OPEN 2012

Stelling

Roadmap ICT

I/O Magazine
                   

Uitgelicht

Evenementen ICT

ICT.OPEN 2012

Stelling

Roadmap ICT

I/O Magazine
01-01-2013
Russische universiteit zoekt Nederlandse partners in IT
17-12-2012
ICT Personality Award 2012
11-11-2012
Sentinels
» Meer nieuws

10-04-2013
Sense of Contact 15
» Activiteit toevoegen
» Volledige kalender

ICT OPEN 2012


» Lees verder

Wat is de grootste uitdaging?
Complexiteit
Maatschappelijke innovatie
Wetenschappelijke paradigma's
Voldoende gekwalificeerde wetenschappers
 

» Resultaten stelling

Roadmap ICT topsectoren

» Lees verder

I/O - december 2012

» Lees verder