Home > Actueel > Uitgelicht
 

Het NWO-programma Zwaartekracht is open voor aanvragen. Het Zwaartekrachtprogramma (voorheen Dieptestrategie) heeft tot doel het identificeren en stimuleren van consortia met een excellent wetenschappelijk onderzoeksprogramma. Het onderzoeksprogramma van het consortium heeft de potentie om een substantiële bijdrage te leveren op het hoogste mondiale niveau. Van de betrokken onderzoekers wordt verwacht dat ze nu op het hoogste nationale niveau opereren en reeds actief zijn op het hoogste mondiale niveau.


Wie kan aanvragen
Naast de Colleges van Bestuur van diverse universiteiten komen ook in aanmerking consortia zoals de Nederlandse onderzoeksscholen, maar ook andere consortia van invloedrijke, excellente en vernieuwende toponderzoekers die hun krachten bundelen. Het gaat hierbij om onderzoek consortia die de potentie hebben om tot de absolute wereldtop in hun onderzoeksveld te gaan behoren of zich reeds op dat niveau bevinden.


Wat kan worden aangevraagd
Er kan financiering aangevraagd worden voor direct aan het onderzoekprogramma of aan de organisatie van het consortium gerelateerde additionele kosten waaronder nieuw personeel en materiële voorzieningen, investeringen in apparatuur en andere faciliteiten, de exploitatiekosten daarvan en managementkosten voor het consortium voor een periode van maximaal 10 jaar. Sluitingsdatum voor het indienen van aanvragen is 19 april 2012, 23.59 uur. Meer informatie


Uitgelicht

Evenementen ICT

ICT.OPEN 2011

Stelling

Roadmap ICT

I/O Magazine
                   

Uitgelicht

Evenementen ICT

ICT.OPEN 2011

Stelling

Roadmap ICT

I/O Magazine
03-04-2012
Innovatiecontracten ondertekend
27-02-2012
Poster - Nederlandse Prijs voor ICT-onderzoek 2011
27-02-2012
Turingjaar
» Meer nieuws

01-05-2012
Search and Rendezvous
18-06-2012
CTIT Symposium
09-07-2012
Web Science Summer School
» Activiteit toevoegen
» Volledige kalender

ICT OPEN 2011


» Lees verder

Wat is de grootste uitdaging?
Complexiteit
Maatschappelijke innovatie
Wetenschappelijke paradigma's
Voldoende gekwalificeerde wetenschappers
 

» Resultaten stelling

Roadmap ICT topsectoren

» Lees verder

I/O - maart 2012

» Lees verder