Home > Actueel > Uitgelicht
 

ICT-onderzoek Platform Nederland (IPN) en NWO Exacte Wetenschappen stellen een prijs beschikbaar ter bekroning van onderzoek op het gebied van de ICT, in samenwerking met het bestuur van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW). De prijs, draagt de naam ?De Nederlandse Prijs voor ICT-onderzoek?, bestaat uit ? 50.000,-  en is vrij te besteden voor onderzoek in de ICT. De prijs zal in 2011 voor het eerst worden uitgereikt.

 

De Nederlandse Prijs voor ICT-onderzoek is bedoeld voor een wetenschappelijk onderzoeker, niet ouder dan veertig jaar, die vernieuwend onderzoek op zijn/haar naam heeft staan of die verantwoordelijk is voor een wetenschappelijke doorbraak in de ICT. De prijs is een eerbetoon aan zijn/haar persoon en fungeert mede als promotie voor het vakgebied ICT. De uitreiking van de Prijs is in november 2011. Op vrijdag 1 juli is het reglement voor deze prijs officieel ondertekend in Haarlem bij de KHMW.
 

 vlnr. Dr. Alexander Rinnooy Kan (voorzitter KHMW en juryvoorzitter voor de Nederlandse prijs voor ICT-onderzoek), Dr. Louis Vertegaal (directeur Exacte Wetenschappen, NWO), Dr. Gerrit van Dijk (secretaris Natuurwetenschappen, KHMW).

 

Selectie aanbevelingen

 

Bij de selectie zal worden meegewogen of de onderzoeker getoond heeft in staat te zijn de behaalde resultaten in begrijpelijke taal aan het publiek duidelijk te maken. De winnaar van de Prijs zal betrokken worden bij een door NWO uit te brengen poster met een toegankelijke uitleg van het bekroonde werk en het belang ervan, ter verspreiding op scholen of andere instellingen.

Onlangs heeft het bestuur van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen een circulaire verspreid onder hoogleraren, resp. andere ervaren deskundigen in het desbetreffende vakgebied met daarin het verzoek aanbevelingen in te dienen voor de toekenning van de Prijs. Deze aanbevelingen zullen worden beoordeeld door een Commissie van leden van de Maatschappij uit het overeenkomstige vakgebied.

 

Voor meer informatie over de Nederlandse Prijs voor ICT-onderzoek verwijzen wij u naar de website van de KHMW www.hollmij.nl.

 


Uitgelicht

Evenementen ICT

Interessant

Stelling

Roadmap ICT

I/O Magazine
                   

Uitgelicht

Evenementen ICT

Interessant

Stelling

Roadmap ICT

I/O Magazine
31-01-2012
NWO-programma Zwaartekracht open voor aanvragen
12-12-2011
Gestroomlijnde auto dankzij visualisatie van lijnen
24-11-2011
Tijd rijp voor eScience
» Meer nieuws

14-02-2012
Bioinformatics and Systems Biology – Bridging the Divide
20-02-2012
Modeling Strategic Reasoning
» Activiteit toevoegen
» Volledige kalender

Bekijk hier de posters van SIREN 2010


» Lees verder

Wat is de grootste uitdaging?
Complexiteit
Maatschappelijke innovatie
Wetenschappelijke paradigma's
Voldoende gekwalificeerde wetenschappers
 

» Resultaten stelling

Roadmap ICT topsectoren

» Lees verder

I/O - december 2011

» Lees verder